Palamós aprova la proposta de la segona fase d'urbanització de La Fosca

Palamós

Data: 23/08/2022

Palamós va aprovar el passat divendres en ple extraordinari la segona fase del procés d'urbanització del barri de La Fosca, tot i que les opinions en contra d'aquesta iniciativa per part dels partits de l'oposició i dels veïns es van fer sentir. 

La proposta d'acord d'aprovació provisional d'imposició i ordenació de les Contribucions Especials del Projecte d'obres ordinàries d'urbanització de la Fosca, fase ll ja s'ha dut a terme el dia divendres 19 d'agost a l'Ajuntament de Palamós. 

Les obres, amb un cost total previst de 3.868.000 euros, el qual és la suma d'obres d'urbanització, expropiacions i indemnitzacions i honoraris tècnics, un 10% pertany al cost total suportable de l'ajuntament i el 90% restant és la base imposable de les contribucions especials. Aquesta diferència notable de proporcions ha portat a diverses objeccions per part dels diferents partits presents a la taula de votacions. 

Per part de Ciutadans, Cristobal Posadas considera que els regidors no han de ser 'todólogos', que no ho han de saber absolutament tot. Per aquesta raó, després de parlar amb professionals que entenen sobre la construcció i els preus que impliquen aquestes activitats, de la mateixa manera que els preus incrementen, les persones també han tingut una reducció econòmica i això implicarà que moltes famílies no puguin fer front a aquest tipus de cost. Per aquesta raó consideren que no és el millor moment per dur a terme aquestes obres. 

Des de Junts per Catalunya, no entenen la urgència de les obres, ja que els advocats, que són els que proporcionen un assessorament necessari per dur a terme aquestes obres estan majoritàriament de vacances a l'agost. A més, a  causa d'obres d'altres carrers del municipi que encara porten anys en procés sense data d'acabament, consideren que no tenen cap garantia que en aquest cas sigui diferent, ja que amb els compromisos no és suficient. 

Raquel Gallego, Vocal del Partit Socialista, defensa que tot i no posar en qüestió el fet que les obres es duin a terme pel fet que són necessàries, no troba bé la imposició que s'ha posat per aquestes, ja que durant 20 anys s'han fet algunes obres més dintre del municipi i el percentatge que els ciutadans han hagut de pagar ha estat molt menor si es compara amb les obres de la Fosca. Troben a faltar el fet que com a ajuntament no han estat capaços de rebre una subvenció que permeti reduir les contribucions com s'han fet en altres obres. 

El torn del públic també va arribar un cop finalitzada la votació, públic que se sentia ofès com a ciutadà del municipi.

Finalment, la proposta va ser aprovada amb 9 vots a favor, 6 vots en contra i 1 abstenció

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia