Les restriccions actuals afecten greument als comerços

INTERVÉ: Mercè Gómez, membre de l'assoc. Comerciants de Torroella de Montgrí // Clara Garcia, presidenta de l'assoc. Comerciants de Torroella de Montgrí 

Les fortes mesures per evitar el contagi de la pandèmia estan afectant de ple el sector del comerç. Tot i que les restriccions de clausura no s'estan aplicant directament en aquests negocis també se'n veuen afectats. A Torroella de Montgrí alguns comerços han hagut de tancar definitivament i els altres han hagut de reinventa-se.
Les xarxes socials s'han convertit en els nous aparadors i són una de les finestres imprescindibles quehan obert aquelles botigues que encara no hi comptaven i les que sí, les utilitzen amb més frequència. Per donar suport al sector, l'ajuntament del municipi ha ofert als comerciants un curs per reforçar els coneixements de com utilitzar eines com Facebook o Instagram i alguns d'ells li han sabut treure suc.

Pel que fa a les afectacions de les mesures que s'estan aplicant, com per exemple el toc de queda, des de l'associació de comerciants han pres iniciatives com la de modificar els horaris. Per tal d'adaptar-se a la situació, han avançat mitja hora l'horari de tarda: ara obren a dos quarts de cinc i tanquen les 8 de la tarda. Tot i així, des de l'associació comenten que no serveix de gran cosa.
Pel que fa al cap de setmana, el confinament perimetral provoca que es redueixi notablement l'afluència de gent que és gairebé nul·la.
D'altra banda, les membres de l'associació també comenten que hi ha un fort sentiment de poble i que entre tots els torroellencs s'estan donant suport.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia