El relaxament de les restriccions arreu d'Europa té traducció en les reserves turístiques

Baix Empordà

Data: 21/05/2021

Intervé: Bàrbara Hallé, Presidenta Grup Costa Brava Centre

S'ha notat un interès del turista francès i el centre i nord-europeu que ja estan començant a fer reserves en previsió de l'obertura de fronteres

El Sector Turístic de la Costa Brava Centre veu amb optimisme la més que probable obertura dels mercats internacionals d'aquest estiu i confia sumar al visitant de proximitat que ja va tenir l'any passat el visitant francès aquest estiu i el visitant nord-europeu al setembre i l'octubre. En aquest sentit fonts del sector asseguren que ja hi ha moviment de reserves que ho fa pressagiar.

La Setmana Santa i l'ocupació dels caps de setmana ha omplert d'esperança l'hostaleria i la restauració que, això sí, alerta que encara no s'arribarà als nivells d'abans de la pandèmia. I és que la temporada començarà més tard perquè el client estranger que donava continuïtat entre caps de setmana encara no ha arribat.

Tot esperant el client francès

El client estranger prioritari és el francès, que també és el de més proximitat. Les restriccions al país gal tenen afectes a l'altra banda de la frontera, però el sector preveu que quan Macron obri l'aixeta el fluxe cap a la Costa Brava serà important.

El bon ritme de la vacunació arreu d'Europa i els indicadors cada cop més baixos de la pandèmia també ha fet que turisme que havia quedat escapçat com el centre i nord-europeu comenci a aixecar el cap i ja s'han notat reserves de cares al final de temporada.

Un cap de setmana llarg a l'AMB

Tot plegat a les portes d'un cap de setmana llarg a diverses poblacions de Catalunya, com l'AMB, on es preveu l'arribada massiva de segones residències i restaurants plens, en línia similar amb el que va passar a la setmana santa si la meteorologia acompanya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia