La Confraria creu que s'acaba el Pescaturisme per la burocràcia de Captania Marítima

Palamós

Data: 20/01/2020

Intervé: Toni Albalat, patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós

Els pescadors de Palamós portaven 7 anys fent pescaturisme, una activitat que permetia fer de fil cultural entre la feina dels pescadors al mar i la resta de la societat. Aquesta pràctica possibilitava que turistes pugessin a les barques dels pescadors mentre feinegen. Una experiència per uns i uns ingressos extra i una eina de difusió per uns altres. 

L'activitat no estava regulada fins el maig del 2019. Una simple normativa de la Generalitat fixava una sèrie de regles, però a partir de mitjans de l'any passat l'estat va imposat una normativa més severa. Segons el redactat de la normativa la fi de la regulació és promocionar el pescaturisme, però des de la Confraria apunten a que aquesta nova figura legal suposa una gran càrrega de feina per les capitanies marítimes. Els pescadors asseguren que la Capitania Marítima de Palamós, en aquest cas, preferiria no permetre aquesta pràctica per la burocràcia que els implicaria dur a terme dia a dia. 

La queixa de la Confraria ve donada per una exigència que creuen que és insignificant. La única barca que segueix fent pescaturisme té un pes de 90 tones i li han demanat un certificat d'estabilitat per assegurar la possibilitat de poder portar a bord quatre persones més, el que serien uns 360 Kg en el pitjor dels casos. 

El capità marítim de Palamós, José Ramón Trancón, assegurava als micròfons de Catalunya Ràdio que un cop els vaixells s'hagin adaptat per assegurar l'accés de minusvàlids i en millori la seguretat per portar persones alienes a la tripulació el pescaturisme tornarà a la Costa Brava. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia