Presenten el projecte de recuperació de la façana marítima de Palamós

Palamós

Data: 14/02/2019

Així podria quedar la façana marítima de Palamós en un futur. Un grup d'empresaris palamosins treballen amb la idea de recuperar la Planassa tal i com era segles enrere. Plantegen recuperar la primera línia, fent que el mar arribi fins a la Planassa, el que suposaria eliminar l'aparcament de cotxes que hi ha en aquesta zona i treure a la llum les restes originàries del port palamosí així com la muralla que data del segle XVI.

Els impulsors de la proposta qualifiquen tota aquesta intervenció com una operació de neteja de la zona de la Planassa que permetria recuperar la imatge icònica de poble mariner que tenia Palamós.

Una vegada endreçada tota aquesta zona, plantegen la possibilitat de crear una plaça humida amb una graderia de cara al mar, on de manera puntual hi podrien fondejar embarcacions històriques. Els ideòlegs de tota aquesta intervenció deixen clar que no hi ha cap intenció urbanística al darrera, si no tot al contrari de regenerar la façana marítima i tornar-la als seus orígens.

De moment, tenen el recolzament de FECOTUR i també s'han reunit amb la Cambra de Comerç i diferents partits polítics amb representació amb l'Ajuntament. També han presentat la proposta a Ports de la Generalitat per tal que puguin contemplar el possible desenvolupament del projecte al Pla Especial del Port que s'està redactant en aquests moment

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia