Platja d'Aro aposta pel turisme de proximitat per reactivar el mercat

INTERVÉ: Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d'Aro

Platja d'Aro és un municipi que viu principalment del turisme i del consum de les segones residències, per aquest motiu i a causa de la situació actual encara una de les temporades turístiques més complicades. L'activitat comercial es va aturar de cop ja fa cinc caps de setmana, però la tornada serà progressiva.El consistori mostra especial preocupació per quina capacitat tindran els petits i mitjans empresaris a l'hora de reactivar-se i aguantar econòmicament una temporada que es preveu que serà molt més curta de l'habitual.

Per altra banda aquesta preocupació també té el focus posat en què deixarà aquesta petita temporada estival de cara a la tardor-hivern tant en àmbit empresarial com en àmbit social, ja que malauradament es calcula que els treballadors no hauran generat suficient estalvi i fins i tot és possible que no arribin a assolir el temps de treball mínim requerit que els permeti accedir a prestacions.

En aquest sentit l'equip de govern defensa que s'han de fixar metes a curt termini per reiniciar amb la major normalitat possible el comerç, però que és important mirar més enllà i treballar a mitjà o llarg termini per aguantar un any que asseguren que serà dur.

Els anàlisis inicials que s'han fet des de l'Ajuntament amb els professionals del sector, i que també fa el mateix Patronat de Turisme Costa Brava, és treballar en l'àmbit de les segones residències i confiar amb aquest turisme de proximitat que se situa a un radi de dues hores.

En el cas de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró el 70% d'habitatges són de segona residència. Confien amb aquest turisme de proximitat per poder tirar endavant la campanya estival, malgrat que es preveu que la seva capacitat de consum haurà disminuït.

Pel que fa al turisme més enllà d'aquest radi de dues hores, s'espera que sigui mínim, ja que malauradament la capacitat de les línies de recuperar el ritme de desplaçaments i vols es veurà profundament afectada tant pel que fa a l'aeroport de proximitat de Girona - Costa Brava com en el tren o l'AVE. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia