L’Ajuntament portarà la fibra òptica a Begur, Esclanyà i al polígon industrial

L’Ajuntament portarà la fibra òptica a Begur, Esclanyà i al polígon industrial
Begur

Data: 21/11/2017

L’equip de govern de l’Ajuntament de Begur s’ha marcat per a l’any vinent portar la xarxa de fibra òptica als nuclis de Begur i Esclanyà i al polígon industrial Riera d’Esclanyà. Per fer-ho, pensa aprofitar l’eix troncal de Palafrugell i ja compta amb una partida econòmica de 150.000 euros.

“Només hem de fer el concurs per executar-ho”, ha assenyalat l’alcalde, Joan Loureiro, que confia “si tot va bé, que estigui per Setmana Santa”. A partir d’aquí, el següent pas seria implicar operadors privats perquè facin el desplegament de la xarxa de banda ampla per arribar als clients.

L’alcalde ha decidit que l’Ajuntament es faci càrrec de l’arribada de la fibra òptica davant les dificultats que sigui assumit per grans operadors, ja que és un municipi petit en població. Per això, Begur pensa connectar amb la xarxa de fibra òptica que arriba a Palafrugell des de la Bisbal. I arribar al nucli de Begur, a Esclanyà i al polígon industrial. A partir d’aquest troncal principal, que seria municipal, caldria buscar alguna empresa perquè es fes càrrec del seu desplegament per dins el terme i arribar als consumidors.

L’alcalde creu necessària l’arribada de la xarxa de banda ampla, que permet la transmissió d’un gran volum d’informació, per millorar el desenvolupament econòmic, ja que permet a empreses i professionals a ser competitius, i, al mateix temps, atraure noves inversions. “És necessari per als empresaris, però també per als particulars”, ha recordat el mandatari begurenc en creure que pot ajudar a solucionar problemes de senyal de televisió. No oblidem que entre les aplicacions de la fibra òptica hi ha les telecomunicacions, les xarxes locals i comunicació entre ordinadors i enllaços de televisió.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia