L'Estat aprova una inversió de 2,5 milions d'euros per prevenir inundacions al Baix Ter

L'Estat ha aprovat una inversió de 2,5 milions d'euros per prevenir inundacions al Baix Ter. El projecte "HidroNet" també permetrà fomentar la biodiversitat aquàtica. El projecte es començarà a executar a partir del pròxim mes d'octubre i acabarà el desembre del 2025.

Les inundacions provocades pels rius Ter i Daró han estat recurrents a diferents nuclis Urbans del Baix Ter al llarg de la història a causa de la reducció de superfícies inundables a la zona. Per protegir el Baix Ter de les inundacions, diverses entitats i administracions treballaran per prevenir i reduir el risc d'aiguats en entorns urbans. En aquest sentit, l'Estat ha aprovat una inversió de 2,5 milions d'euros provinents dels fons europeus Next Generations per desenvolupar el projecte "HidroNet Baix Ter" impulsat per la UdG, el Consorci del Ter, la Junta Central d'Usuaris del Baix Ter i els ajuntaments de Torroella, Ullà i Gualta.

Es preveu que el projecte es comenci a executar a partir del pròxim mes d'octubre i que acabi el desembre de 2025.

L'objectiu del projecte Hidronet Baix Ter és canviar el model de drenatge actual basat en la ràpida evacuació a través de canals pavimentats per un basat en una xarxa interconnectada d'aiguamolls de laminació que alenteixin el flux d'aigua i redueixin el risc de desbordament. Aquest model, a més de beneficis hidrològics, els impulsors asseguren que té importants beneficis ambientals d'increment de la biodiversitat i de millora de l'estat ecològic dels sistemes aquàtics.

A Torroella de Montgrí, per exemple, en principi tenen previst la creació d'estancs temporals que funcionen com a basses de laminació amb una superfície prevista de 13 hectàrees que permetrà millorar tot el sistema actual de drenatge reduint el risc d'inundació dels terrenys de l'entorn i facilitant el drenatge dels sistemes receptors. En aquest cas, s'hi destinaran uns 850.000 euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia