Els usuaris del Banc dels Aliments creixen un 15% en dos mesos

Baix Empordà

Data: 14/05/2020

Intervé: Frederic Gómez, President del Banc dels Aliments de les Comarques Gironines

La beneficiència s'acosta al màxim de la crisi financera del 2008 i creix en dos mesos el que creixia en un any durant aquell episodi


Els usuaris i usuàries del Banc dels Aliments han incrementat en dos mesos de coronavirus més del que van incrementar durant un any per culpa de la crisi financera del 2008. Les entitats benèfiques que intenten garantir l'alimentació bàsica a les famílies pobres mostren unes dades alarmants que visualitzen la magnitud de la crisi econòmica provocada per la pandèmia de Covid-19. 

Quan encara moltes famílies no s'havien recuperat de l'esclat de la bombolla financera de fa 10 anys arriba un nou cop econòmic que ha fet hibernar l'economia de cop. Fa dos mesos la vuitantena d'entitats que reparteixen menjar del Banc dels Aliments atenien una mitjana de 32.000 persones, avui la xifra ha pujat fins a fregar les 40.000. Un 15% més d'usuaris i usuàries que fa dos mesos. Un increment més gran que el que es va produir anualment de mitjana durant els anys durs de la crisi financera.  I alerta, perquè les entitats adverteixen que això només és la punta de l'iceberg. 

Segons les dades de l'entitat el nombre d'usuaris i usuàries de la beneficiència s'està acostant perillosament al pic que es va assolir el 2013.  
A l'altra cara de la moneda hi ha la solidaritat. 

Les entitats benèfiques s'han hagut d'adaptar a les exigències sanitàries de la pandèmia i han apartat del contacte amb els usuaris i usuàries del servei al voluntariat de risc i major de 65 anys. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia