El port de Palamós rep la visita del veler escola de la Marina Italiana, Orsa Maggiore

El port de Palamós rep la visita del veler escola de la Marina Italiana, Orsa Maggiore
Palamós

Data: 28/07/2022

Aquest matí ha atracat al port de Palamós el veler escola de la Marina Italiana, Orsa Maggiore, en una escala al municipi que s’allargarà fins dissabte vinent 30 de juliol. Es tracta d’una unitat d’instrucció de cadets de l’Acadèmia Naval italiana de Livorno que aquests dies realitza una navegació de formació d’alumnes.

El veler, provinent de La Maddalena (Sardenya), fa pas per diversos ports de la mediterrània. Ara fa escala a Palamós i després seguirà el seu rumb cap a la ciutat d'Alacant. Té un registre brut de 80 tones, amb una eslora de 28,30m i compta amb una superfície vèlica de 387m2.

La dotació del vaixell està integrada per vint persones, vuit oficials i tripulació, i dotze alumnes de tercer any de l’Acadèmia Naval de Livorno. Els cadets, d’entre 21 i 22 anys, estan realitzant actualment un període d’uns tres mesos d’instrucció, de juliol a setembre, a bord del vaixell. Durant l’estada del veler a Palamós s’han programat visites de la seva tripulació al Museu de la Pesca.

L’Orsa Maggiore podrà ser visitat per tot aquell públic que pugui estar interessat a conèixer de prop aquest tipus d’embarcació, l’activitat que s'hi fa i la vida a bord. Obrirà portes cada dia, matí i tarda, durant la seva escala al moll de ponent del port de Palamós, però per normativa Covid, la visita només es podrà realitzar per les cobertes exteriors del vaixell.

Aquesta serà la tercera ocasió que l’Orsa Maggiore visita el port de Palamós, després que ja ho fes els estius de 2014 i 2015, en aquests casos integrat en una agrupació de vaixells escola de la Marina Italiana de petita eslora, formada per diverses unitats i encapçalades pels vaixells Cassiopea i Palinuro, respectivament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia