Campanya a favor del compliment de la normativa d’animals de companyia a Santa Cristina

Campanya a favor del compliment de la normativa d’animals de companyia a Santa Cristina
Santa Cristina d'Aro

Data: 19/03/2019

La Policia Local de Santa Cristina d’Aro està portant a terme una campanya de caràcter local adreçada a la vigilància del compliment de la normativa sobre animals de companyia, especialment gossos, gats i fures.

La vigilància policial, dins la campanya, es centra en el cens dels animals, animals deslligats, animals en parcs i jardins, defecacions i miccions en general i totes les específiques relatives als gossos perillosos.

La campanya, que es fa al llarg d’aquest mes de març, es va centrant cada cinc dies a un aspecte concret del compliment de l’ordenança sobre tinença d’animals, que és competència municipal. “Volem conscienciar als veïns de la necessitat de ser curosos amb els seus animals per aconseguir una bona harmonia dins la societat”, ha recordat el cap de la Policia Local, el sotsinspector Andrés Gil.

Des de la Policia es recorda que un dels requisits bàsics per a la tinença d’un animal és el seu cens en el registre municipal. És imprescindible per al seu control, que és de competència municipal. Segons fonts policies, els darrers anys han detectat un creixement exponencial del nombre de gossos a les llars del municipi que no queda reflectit en el cens. Els policies poden saber al moment si els animals estan controlats o no amb el lector del xip, que es col·loca en censar-los. Però, al mateix temps, el cos policial vol deixar clar que els animals sempre han d’anar lligats amb corretja a les zones urbanes. Una conducta que no pot ser aplicada en finques privades. Per això, les accions policials només es faran a la via: voreres i calçades, espais oberts assenyalats coma  zona verda i la via verda.

Respecte als animals en parcs i jardins, la normativa és molt clara: “És prohibida la presència dels animals als parcs infantils i a l’interior de les zones enjardinades quan així s’especifiqui”. La norma marca una especial protecció als parcs i jardins i el seu incompliment, especial en zones  de joc infantil i zones senyalitzades, es considera infracció greu. En quant a les defecacions i miccions, es recorda que els responsables són els posseïdors dels gossos, no pas els animals. I  es recorda que les molèsties que causa són del tot conegudes i que la inactivitat en la persecució de la conducta repercuteix negativament en la imatge del titular de la competència i els encarregats de la seva vigilància. I respecte als gossos considerats potencialment perillosos, la policia té clar que no es poden permetre ser transigents. En aquest sentit, cal que els seus propietaris siguin titulars d’una llicència personal i intransferible que els autoritza a poder portar-los en espais públics. Si no la tenen, l’animal ha de ser comissat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política