C's surt en tromba contra Rufí a qui acusen d'amparar la violència

Ciutadans ha sortit en tromba contra l'Alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, a qui acusen d'amparar la violència contra el seu partit.

Càrrecs polítics i personalitats de l'entorn del partit taronja han reaccionat indignats a la piulada que el batlle va fer poc després de l'acte de Ciutadans a Torroella on afirmava sentir-se "orgullós de Torroella i la seva gent".

Hostilitat contra un acte considerat "provocació"

L'acte de C's es va trobar amb una concentració de rebuig organitzada per l'associació independentista juvenil La Forja, que considerava una provocació la carpa infromativa muntada al poble de Dolors Bassa.

En el transcurs de la concentració es van viure alguns moments de tensió entre Mossos i manifestants i uns brètols van increpar els periodistes i llençar una llauna que va impactar al nas del regidor de Ciutadans a Blanes, Sergio Atalaya.

Actitud irresponsable comparable a Batasuna

El diputat de C's al Parlament, Jean Marie Castel va qualificar Rufí d'irresponsable mentre que la seva companya Lorena Roldan va acusar-lo d'aplaudir "els feixistes que agredeixen, assetgen i insulten" el seu partit. El també diputat, Carlos Carrizosa, present a l'acte de Torroella, va lamentar que el Govern català no hagués condemnat els fets que va viure a la vila del Montgrí . La líder de la formació, Inés Arrimadas, va qualificar d'"intolerable" l'agressió a Sergio Atalaya.

Amb més contundència, el diputat a Madrid, Joan Carles Girauta, va acusar Rufí d'enorgullir-se de la violència contra C's i el secretari d'organització del partit taronja, Fran Herviás, veu paral·lelismes entre l'actitud del batlle torroellenc i Batasuna.

Atacs a Rufí i al nacionalisme

No només s'han expressat els càrrecs públics de C's sinó també personalitats del seu entorn. El candidat a l'Alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, va indicar que "el nacionalisme provoca violència i odi". El tertulià i exdiputat, Jordi Cañas, va fer un seguit de tuits assegurant que es va viure un dia negre a Torroella i directament va titllar Rufí de 'poca-vergonya'.

Entitats com Societat Civil Catalana o S'ha Acabat van condemnar l'"assetjament" patit per C's i van acusar l'independentisme de celebrar-lo.

Una provocació

En sentit contrari, la germana de Dolors Bassa, Montse Bassa, va felicitar irònicament Ciutadans per saber escollir els llocs on fan actes com Altsasu i Torroella. L'Alcalde de La Bisbal, Lluís Sais, va defensar el seu company alcalde de Torroella celebrant la "dignitat" dels Torroellencs i Torroellenques. El periodista i director del Polònia de TV3 Toni Soler va assegurar que "C's va a exhibir-se al poble de la Dolors Bassa, que porta un any a la presó per culpa (en part) d'ells. Ho fan perquè són uns indecents i perquè confien que algun estúpid els llençarà algun objecte per poder-se victimitzar".

Notícies relacionades

Torroella rep amb hostilitat la visita de C's (26-01-2019)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política