Palafrugell aprova un pressupost continuista de més de 36 milions d'euros

Palafrugell aprova un pressupost continuista de més de 36 milions d'euros
Intervenen: Josep Piferrer, Alcalde de Palafrugell; Juli Fernández, portaveu PSC

Palafrugell tindrà un pressupost de més de 36.800.000 (36.847.901) euros el 2019 que l'equip de govern defineix com a realista i condicionat per un seguit d'inversions plurianuals que van començar en exercicis anteriors i que s'han d'acabar aquest proper any.

Del pressupost en destaca un augment del capítol I de personal i també de les partides de recollida d'escombraries. En el primer dels casos per adequar contractes en el si de la Policia Local i també dels funcionaris de l'Ajuntament amb més contractació o allargament de contractes. Pel que fa al medi ambient, es municipalitza la recollida selectiva, fins ara en mans del Consell Comarcal.

En matèria d'inversions cal apuntar la construcció d'un dipòsit municipal de vehicles, l’execució de la primera fase del projecte museogràfic del Museu del Suro i a la substitució de l’actual caldera de calefacció de gasoil de l’escola Barceló i Matas per una de biomassa.

El PSC hi veu la demostració d'un govern "acabat" i sense projecte


Ben diferent ho veu el principal partit de l'oposició per qui el pressupost és la demostració d'un equip de govern acabat sense idees ni projecte de ciutat.

El PSC es mostra preocupat per l'increment del capítol I de personal, el qual quantifica en un 10% en dos anys i al qual no li veu una estratègia clara. Tampoc veu clar l'externalització de la recaptació d'impostos a l'organisme Xaloc de la Diputació de Girona.

Els socialistes no veuen que l'increment de partides reverteixi ni en les polítiques socials ni en les polítiques d'habitatge, les quals veuen sense novetats.


Lleugerament inferior pel tancament de dos organismes públics


El pressupost s'aprova després d'unes ordenances fiscals que no suposen canvis substancials respecte la pressió fiscal dels ciutadans i que és lleugerament inferior al d'enguany  degut principalment a la dissolució dels dos instituts i a la finalització de les subvencions de la Generalitat pel Pla de Barris.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política