L'oposició veu irreal i sense inversió estratègica el pressupost de Calonge

Intervenen: Albert Ros, JxC; Arturo Prades, PSC; Alberto Mas, PP; Lluís Casas, CUP; Miquel Bell-Lloch, Alcalde (ERC)

El Govern defensa que els comptes prioritzen el manteniment del que ja es té i els serveis públics


L'oposició en bloc va censurar els Pressupostos de Calonge i Sant Antoni perquè els veuen irreals en la previsió de despesa i sense projectes estratègics en el capítol d'inversions. El ple va aprovar els números amb els vots de l'equip de govern (ERC-Avancem-Republicans) i la CUP, amb qui  té un pacte d'estabilitat. JxC, PSC i PP hi van votar en contra.

Els números pugen a 21.315.000 euros, 1,5% més respecte el 2019 amb unes inversions d'1.183.000 euros.


JxC i PSC veuen pocs diners pel Gloria


JxC no veu realista el pressupost perquè només preveu 100.000 euros pels efectes del Temporal Gloria ni cap inversió estratègica. Creuen que no hi ha prou diners per polítiques d'habitatge ni diners pel Castell, el projecte 'Smart City, càmeres a les urbanitzacions o el nou camí del cementiri.

El PSC també es va sumar a les crítiques per manca d'inversió estratègica, poc realisme dels números, manca de polítiques d'habitatge i insuficients diners per fer front als efectes del Temporal Gloria.

Pels socialistes el pressupost neix coix perquè no complirà la regla de despesa i no preveu diners pel fons de contingència. Vaticina que caldrà fer modificacions important de crèdit.
 

PP vol abaixar impostos i CUP fa un 'Sí Crític'


Pel PP els pressupostos són una oportunitat perduda per baixar impostos.

La CUP va ser l'únic grup que no està al govern que va aprovar els comptes però ho va fer amb un 'Sí crític'. Va criticar el Govern per no haver parlat prou amb els grups de l'oposició  i va lamentar que l'equip econòmic de l'Alcalde no ha complert alguns dels ítems negociats en el pacte d'estabilitat que mantenen amb el govern. Malgrat tot, van optar per fer un Sí per responsabilitat.


La inversió estratègica és el manteniment


Sobre la inversió estratètgica l'equip de govern va dir que prioritza el maneniment del que ja es té, dotar correctament els equipaments municipals i tenir la via pública neta. Va reconèixer que no hi ha suficient partida pels efectes del Temporal Gloria per manca d'implicació de les altres administracions i que segurament caldrà moure partides per assumir tots els compromisos.

Abans dels pressupostos govern i oposició es van enganxar per la supressió de l'àrea de contractació, que s'integrarà de nou a intervenció. Per JxC i PSC una molt mala notícia que dificultarà complir amb el nivell de despesa.

 Aquesta supressió té un informe tècnic favorable de l'àrea de Recursos Humans i un negatiu de l'àrea d'intervenció. El Govern va defensar que la decisió s'ha pres després de parlar amb els caps de les diferents àrees municipals.
 

Elena Serra entra al ple


En un altre ordre de coses el ple va donar la benvinguda a la nova regidora d'ERC Elena Serra, que substitueix a la dimissionària Ester Bonaventura.
 
NOTÍCIES RELACIONADES


Calonge i Sant Antoni presenta un pressupost de més de 21 milions d'euros (20-02-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política