Platja d'Aro elabora un pla de xoc de més de 4 milions d'euros per fer front a la crisi

INTERVÉ: Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

L'ajuntament Castell-Platja d'Aro i S'Agaró ha elaborat un pla de xoc per fer front a la Covid-19 que supera els 4 milions d'euros que aniran destinant a més d'una quarantena d'accions diverses. La proposta respon el màxim possible a les necessitats dels comerços i social.

Són unes mesures que per una banda busquen la reactivació econòmica i local del teixit empresarial, i per l'altra donar seguretat a les persones que es moguin per la via i equipaments públics, així com seguir ajudant a les persones en estat de vulnerabilitat a causa de la Covid-19.

Els eixos de treball són doncs l'àmbit econòmic i social, la seguretat i la mobilitat, el suport a les persones i la viabilitat financera. Es preveuen sectors a les platges per garantir-ne l'aforament, l'ampliació de l'ocupació de via pública de les terrasses, la reordenació de la mobilitat i la creació d'aparcaments alternatius. També formaran un equip de 35 informadors i dotaran el municipi de dispensadors públics de gel hidroalcohòlic.

Per elaborar aquest pla de reactivació econòmica l'equip de govern ha comptat amb el suport dels grups de l'oposició i del teixit comercial.

En les darreres setmanes s'han multiplicat les famílies a les quals estan donant assistència des del banc d'aliments, les persones majors d'edat a les que donen àpats al municipi, i les ajudes als alumnes que segueixen els estudis per via digital però no tenen recursos tecnològics a l'habitatge. A més, s'ha establert una xarxa de treball que ha realitzat més de 2.000 trucades a famílies i col·lectius de risc. Actualment hi ha prop de 45 casos positius de Covid-19 al municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política