Palafrugell dissol els instituts municipals d'Esports i Comunicació

Palafrugell

Data: 31/10/2018

INTERVENEN: Pau Lladó, regidor d'Esports / Albert Gómez, regidor de Comunicació / Judit Zaragoza, PSC / Guillem Genover, L'Entesa

El ple d'octubre a Palafrugell va servir per aprovar l'inici de la dissolució de dos dels òrgans de gestió autònoms vinculats a l'Ajuntament: L'Institut Municipal d'Esports i l'Institut de Mitjans de Comunicació Pública. En els dos casos el govern considera que no s'ha adquirit un grau suficient d'autonomia i gestió que justifiquin el seu manteniment.

Pel que fa a l'IMEP, es considera que s'han complert els objectius de fomentar el desenvolupament de l'activitat esportiva, donar suport a les entitats i clubs esportius, promoure esdeveniments o planificar l'ús de les instal·lacions; però veuen que l'òrgan depèn directament de l'Ajuntament per fer inversions, que el seu consell rector i l'estructura no han tingut prou recorregut i que en termes de digitalització es donarien moltes duplicitats amb l'Ajuntament. 

En el cas de l'Institut de Comunicació, a nivell funcional porta gairebé un any dissolt. Amb la jubilació del seu director es van separar els àmbits de la ràdio municipal i la comunicació institucional.

La dissolució d'aquests ens, que es farà efectiva el 2019, es va aprovar amb els vots de les formacions del govern, ERC i PDeCAT, i l'abstenció del PSC i l'Entesa. Els socialistes van demanar per què no es feia cas a un informe del secretari de l'Ajuntament que diu que tots aquests òrgans, als que s'hi sumen l'Institut de Promoció Econòmica i el Museu del Suro, dificulten la gestió i el control, no justifiquen el seu manteniment en matèria d'ingressos i poden ser una font d'ineficiència i ineficàcia.

Al ple del mes d'octubre també es van aprovar, entre d'altres, la modificació de les ordenances fiscals per l'exercici 2019 i l'expropiació dels terrenys destinats a l'execució del camí de ronda entre Cala Pedrosa i el Far de Sant Sebastià. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política