Els Joves de Palafrugell han decidit

Els Joves de Palafrugell han decidit
Palafrugell

Data: 14/06/2018

Un 15% de la població juvenil de Palafrugell ha votat i ha decidit invertir els 3.000 € que disposa el Consell de Joves en un equip de música per a l’exterior per fer esdeveniments musicals al carrer de petit format.

El repartiment de vots ha estat molt ajustat, el 53% ha estat per la proposta guanyadora i el 45% per les estructures de cal·listènia. Han votat un total de 574 dels 3.848 joves, entre 14 i 29 anys, empadronats al municipi. La principal franja d’edat que ha participat en la votació ha estat la de 15 a 19 anys, amb un 70% dels vots. El gènere masculí ha estat el majoritari, tot i que la diferència no ha estat massa gran, un 59% dels vots han estat emesos per nois.

Han estat uns dies molt intensos per als joves promotors de les dues propostes. Cal destacar que són uns col·lectius molt nous i amb molta motivació que han desenvolupat dues campanyes molt respectuoses però insistents i constants, amb vídeos al youtube, instagram... i amb demostracions i exhibicions en directe.

Per un costat, hi ha els BarzSoldiers, un grup de joves que ja s’han constituït com associació i que es troben cada dia per entrenar al parc de la Sauleda. Han aconseguit visualitzar i ensenyar què és la cal·listènia i quins són els valors d’aquests esport. La seva constància i esforç han fet que 258 joves del municipi creguin que són necessàries unes instal·lacions segures per practicar la cal·listènia. I per l’altre costat, els Palafree, un grup que porta tot l’any organitzant activitats obertes a partir del freestyle de rap. Han defensat la seva proposta mitjançant les xarxes socials amb l’argument que era en benefici de tots, no només d’uns quants, ja que la música és més universal. Ara toca pair el resultat i aprendre a gestionar les emocions que es puguin generar.

El Consell de Joves seguirà, ja que ha nascut amb la intenció de seguir, per ser un referent entre els joves com a òrgan de participació estable i per donar-los veu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política