Cinc grups municipals denuncien irregularitats en la concessió del camp de l'Estartit

La cessió del camp de futbol de l’Estartit al Llagostera ha trobat l’oposició en diferents grups municipals. ERC, des del govern, i Junts, la CUP, Compromís CAMBTE i  l’EST a l’oposició hi han presentat al·legacions a causa d’irregularitats i dèficits urbanístics.

Argumenten que l’Entitat Municipal Descentralitzada no té les competències per fer la concessió del camp municipal, ja que aquest és un bé públic i l’EMD només pot gestionar-ne l’administració i la conservació.  També consideren que la concessió podria esdevenir una privatització de l’espai. Recorden que el camp és municipal i els ciutadans han de tenir-hi un accés lliure i temen que amb la concessió, es pugui discriminar l’entrada dels veïns al recinte.

En l’informe també s’exposa que no s’argumenta quin és l’interès públic de la concessió.  Els diferents clubs que feien servir el camp poden veure afectat el seu horari setmanal i també els caps de setmana alterns. La concessió  no especifica què pot suposar una millora en la utilització del camp municipal però sí que recull els beneficis a nivell privat, cosa que pot suposar una privatització de l’estat públic.

A nivell urbanístic, els grups municipals recorden que les millores que s’hi vulguin fer han d’estar d’acord amb la Llei d’Urbanisme i que, en cap cas, és el concessionari qui les pot dur a terme.  És per això que la solució que proposen és un a concessió de l’ús del sòl d’acord la normativa urbanística.

Amb les al·legacions, els cinc grups municipals volen modificar l’acord de concessió feta per l’EMD i consideren que la competència recau a l’Ajuntament de Torroella. Ha de ser el consistori qui determini l’atorgament o no de la concessió i com s’ha de produir.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports