13 ena Trobada d'Intercanvi de Coneixements a La Bisbal

Intervenen: Pilar Martínez, col·lectiu de Remeieres i Remeieres de Girona; Marina Puig, Grup de Dones de la Bisbal

La Bisbal d'Empordà va celebrar una setmana dedicada a la salut i el benestar on un dels plats forts era la 13ena trobada d'Intercanvi de Coneixements. Amb la col·laboració del Grup de Dones de la Bisbal, el col·lectiu de Remeiers i Remeieres de Girona va preparar col·loquis i projeccions per compartir experiències amb tots els assistents. La idea era aconseguir que la gent participi en les xerrades preguntant dubtes o explicant vivències que volguessin compartir amb els ponents i la resta de l'audiència. 

Per complementar els col·loquis a l'espai del Passeig Marimon Asprer també hi havia una desena de parades on cada remeier presentava un tema específic, explicant els usos de diferents plantes que beneficien la salut. 

Des de l'organització celebraven l'èxit d'assistència des de primera hora del matí i l'interés que produien les diferents xerrades. Unes conferències que tractaven temes com la història de les remeieres, els remeis durant l'època d'embaràs o la cosmètica natural. Precisament  la cosmètica era una de les temàtiques principals amb la pressentació del 5è llibre de la col·leció de Remeis populars que tracta la Cosmètica i la higiene personal. 

Amb aquesta fira es volia homanetjar  a la Dolors Freixas, última remeiera de la Bisbal. També es volia reivindicar el paper de les remeieres en aquesta saviesa popular i com han mantingut viu aquest coneixement

El Grup de dones l'any 1996 va escriure un llibre titulat Remeis de dona a dona, per deixar escrit tots els coneixements de les diferents remeieres. 

Els remeis han acompanyat l'ésser humà durant tota la seva història fent servir les plantes amb finalitats curatives que poden ser el complement perfecte de la medicina. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat