Repartiment de punts en un polèmic i intens derbi gironí (4-4)

Data: 25/10/2021

INTERVÉ: Xevi Garcia, entrenador del Corredor Mató CH Palafrugell

Empat a 4. Aquest és el resultat de l'intens derbi gironí d'hoquei patins que es va jugar aquest diumenge, corresponent a la setena jornada de la Parlem OK Lliga. Derbi amb polèmica, amb targetes vermelles, amb ensurts, i amb remuntades.

Els gironins es van avançar al marcador ja al primer minut de partit, amb gol de Gerard Pujol, exjugador blanc-i-negre, que va ser clar protagonista de l'enfrontament, tant per haver anotat un hat-trick, com per haver vist una targeta vermella.

Durant la primera meitat, no es va celebrar cap gol més fins als darrers minuts. Caco Ceschin va posar el gol de l'empat a 1 al marcador al minut 22 de falta directa.

La segona meitat va començar amb la mateixa tònica que la primera. Gol de Gerard Pujol al primer minut, qui també va fer el 3 a 1 al minut 31 de falta directa.

Al minut 36 van començar els problemes. Targeta blava per Raúl Pelicano que, no només significaria una oportunitat de gol pel Palafrugell -que no van aconseguir transformar-, ni tampoc únicament que Pelicano estigués 2 minuts fora de pista. Quan semblava que ja havia passat el temps, Marc Comalat va fer entrar a Gerard Pujol a pista, però encara faltaven uns segons per haver complert amb els dos minuts de sanció. Per tant, targeta vermella per tots dos: jugador i entrenador. Van veure el gairebé darrer quart d'hora de partit des de les grades, amb molt nerviosisme. A més, això implicaria una inferioritat per al conjunt gironí de 8 minuts.

Amb superioritat numèrica Marc Figa va marcar el 2 a 3 al minut 39, jugador a qui s'ha pogut tornar a veure en pista després de tres setmanes i qui, amb aquest gol, s'ha estrenat a porteria aquesta temporada 2021/22. Quatre minuts més tard, el màxim golejador de l'equip i de la competició, Sergi Canet, va fer el gol de l'empat a 3.

Caco Ceschin va avançar els locals al marcador per primera vegada en tot el duel quan faltaven 6 minuts pel final (4-3), i la darrera incorporació de l'equip de Benito i Comalat, Pelicano, va empatar el partit a 30 segons de la botzina.

El Palafrugell encara va tenir una última oportunitat quan faltaven 7 segons. Una falta directa, que va xutar Caco sense sort, després que Pelicano hagués rebut la segona blava de la tarda.

Destacar també l'ensurt que va patir el porter visitant, Jaumet Llaverola, en aturar un fort xut de Sergi Canet amb el casc. Amb l'aturada, es va clavar un dels claus del casc a la cella. En sagnar, va haver d'abandonar la pista uns segons, però va tornar a lloc ràpidament.

En conclusió, de nou repartiment de punts entre els dos únics equips gironins que militen a l'OK Lliga. Dels últims 5 partits als quals s'han enfrontat a la màxima categoria, 4 han acabat amb empat.

Amb aquest resultat, el Palafrugell segueix invicte a casa, on encara no hi ha perdut cap partit, però segueix a la part baixa de la taula. Ara dotzè amb 6 punts, mentre que el Girona, és últim (catorzè), amb 5.

Aquest mateix dimarts el Girona rebrà a casa al Calafell, mentre que el Palafrugell visitarà al Caldes el dissabte que ve.