Augmenta la mortalitat de ratpenats a les coves del Parc Natural del Montgrí

INTERVÉ: Santi Ramos, tècnic del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter // Imatges: Parc Natural // @ratpenats_cat // Patronat de Turisme Costa Brava-Girona

Augmenta la mortalitat de ratpenats a les coves del Massís del Montgrí, d'entre les quals s'hi troba l'últim refugi o colònia de les cries marines que queda de ratpenats avui dia, on s'hi han comptabilitzat un total de més de 4.000 femelles de ratpenat de cova, i una cinquantena de ratpenats de peus grans, aquests últims, en perill d'extinció.

L'episodi d'alta mortaldat ha estat provocada per la irrupció sense control d'embarcacions i submarinistes. En aquest sentit, des del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, es demana que no es desembarqui en aquests espais ni s'hi accedeixi sense permís, ni per les entrades habituals, ni per túnels submarins, així com no s'enlluerni els animals amb focus ni llanternes.

Recordem que, en menor o major mesura, totes les espècies de ratpenats de cova són espècies amenaçades a Catalunya, motiu pel qual l'augment de la mortalitat i el fet d'haver perdut un elevat nombre de cries suposa un gran perill per a la població d'aquests mamífers al litoral.

Els ratpenats es reprodueixen entre els mesos de maig i setembre, els més concorreguts pels visitants a la Costa Brava. Ho fan en zones tranquil·les, les quals, a causa de la falta de coneixement, l'incivisme, i la curiositat dels visitants, estan començant a ser inexistents.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient