Begur protegeix la vegetació del sistema dunar de la platja del Racó

Begur protegeix la vegetació del sistema dunar de la platja del Racó
Begur

Data: 14/03/2019

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur està desenvolupant un projecte de protecció del sistema dunar a la platja del Racó on hi creix l’espècie Stachys maritima, una planta de distribució molt reduïda, en perill d’extinció i que es troba protegida per llei.  

Aquesta planta és típica de dunes i cada cop és més difícil trobar a la Costa Brava i, al mateix temps, de la Península Ibèrica. En aquest sector també hi trobem la presència de l’espècie Polygonum robertii, la qual està en retrocés com conseqüència de la transformació urbanística del litoral mediterrani.

L’execució del projecte es concreta en delimitar el sistema dunar per posar-lo en valor i col·locar panells informatius sobre la biologia d'aquestes espècies.  Es recorda des de Medi Ambient que “queda totalment prohibit collir aquesta planta, i no es pot trepitjar la zona delimitada”.

Aquests hàbitats es veuen fortament impactats per la presència de l’home i més concretament en aquest punt de la platja del Racó on el sistema dunar es troba tan a prop de l’accés a peu i vehicles, fins fa ben poc.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient