Els centres d'immersió es formen per a la conservació dels hàbitats marins

INTERVÉ: Genís Dalmau, Associació de Centres Turístics Subàquatics Costa Brava.

Amb la voluntat de conservar els hàbitats marins i d’interès pesquer de la Costa Brava, l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava i el Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava organitzaran uns cursos adreçats a monitors, guies, instructors de busseig i directors de centres a partir del mes de setembre. La proposta formativa, finançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), constarà de 12 cursos que tindran lloc a 11 municipis de la Costa Brava.
 
L’aposta per la realització de cursos de formació i acreditació d’ecoguies subaquàtics vol contribuir a la conservació dels tres hàbitats marins d’interès pesquer existents a la Costa Brava: el grapissar o fons de maërl, el coral·ligen i les praderies de fanerògames marines. Uns espais que, donada la seva fragilitat, necessiten un punt addicional de protecció. D’aquí la importància de conscienciar i supervisar als bussejadors a través de les immersions ecoguiades, aquelles en les que el guia no només ensenya i interpreta allò que veu, sinó que també es preocupa pel comportament dels capbussadors que l’acompanyen.
 
El repte marcat pels impulsors del projecte és arribar a 60 centres i 240 alumnes i, a banda de deixar un fons marí millor per les futures generacions, la formació crearà un valor afegit, ja que els clients valoren el compromís mediambiental. En aquest sentit, també es preveu la creació d’un distintiu per a les immersions guiades amb aquests criteris.
 
Durant els cursos, els assistents rebran formació sobre com organitzar les immersions vigilades, identificar zones vulnerables, aplicació de normes de comportament i bones pràctiques així com resolució de conflictes. La formació durarà 12 hores i un cop finalitzada, el centre i el monitor rebran un identificatiu conforme han participat en el programa.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient