12 noves llicències d'extracció posen en perill d'extinció el corall vermell

Baix Empordà

Data: 26/04/2018

Intervé: Fran Gómez, submarinista 

El corall vermell està en perill d'extinció arran de la concessió de 12 noves llicències per capturar-ne en aigües exteriors compreses entre Begur i Arenys de Mar. 

Diversos ecologistes, entitats i polítics han posat el crit al cel arran d'aquesta decisió de la Secretaria General de Pesca del Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient que xoca frontalment amb la moratòria de 10 anys decretada per la Generalitat de Catalunya l'any 2017 per protegir aquesta població de corall que es troba en estat crític. Una decisió presa amb el 155 sota el braç que desafia els informes científics que clamaven la necessitat d'aturar les extraccions com a una solució per evitar l'extinció del corall vermell. 

Es veurien afectades per les extraccions zones com Tossa de Mar, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols o les Illes Formigues, aquestes darreres amb l'agreujant que es tracta d'una àrea que s'està intentant protegir pel seu elevat valor patrimonial.  

Amb el 90% de les colònies de corall vermell catalanes en estat decadent, és qüestió de temps que si es reprenen les extraccions aquesta espècie desaparegui.  

L'alerta pel cas del corall vermell ha arribat fins a Madrid. El Diputat d'En Comú Podem Jaume Moya ha exigit al govern espanyol una rectificació pel que considera un cas de depredació. La senadora calongina d'Esquerra Republicana Elisenda Pérez ha demanat explicacions al Senat. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient