Piferrer assegura que el Pla Especial Cap Roig no tindrà pràcticament impacte paisatgístic

Palafrugell

Data: 03/09/2019

Intervé: Josep Piferrer, Alcalde de Palafrugell

L'Ajuntament de Palafrugell defensa el Pla Especial de Cap Roig davant les crítiques ecologistes al projecte liderat per la Fundació La Caixa.

L'Alcalde Josep Piferrer assegura que no suposarà cap impacte paisatgístic perquè les edificacions estaran integrades en l'entorn i que l'auditori soterrat generarà activitat en temporada baixa, assumible a nivell de mobilitat amb els actuals aparcaments que ja té el Jardí Botànic.

Diversos edificis i un auditori soterrat

El projecte de la Fundació La Caixa preveu la construcció d'un auditori-palau de congressos soterrat, un edifici de dues plantes als hivernacles dels Jardins de Cap Roig, un edifici a l'antiga pedrera i la modificació del Castell per fer-hi un espai de recepció a l'entrada.

SOS Costa Brava ha portat el pla al Contenciós-Administratiu perquè creuen que les construccions atempten contra un espai protegit per diverses figures jurídiques i per infracció de la normativa urbanística local.

Palafrugell defensa el projecte

Des de l'Ajuntament de Palafrugell neguen la major com a impulsors del projecte. Recorden que dins una propietat privada en un espai protegit es poden fer construccions respectuoses amb l'entorn i necessàries per l'activitat del terreny, i asseguren que l'impacte un cop fet el projecte serà pràcticament 0.

L'Alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, ha explicat que les activitats que es faran dins l'auditori no són ni comercials ni turístiques sinó que van vinculades a convencions de petit format i estudis socials.

El pla especial de Cap Roig també preveu la construcció d'un Camí de Ronda en terrenys que consistori ha expropiat amb un preu pactat amb la propietat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient