L'ACA es compromet a modernitzar i ampliar la depuradora del Ridaura

Intervé: Maurici Jiménez, Alcalde de Castell-Platja d'Aro

Fil a l'agulla per renovar la depuradora del Ridaura, modernitzar-la i dimensionar-la a les necessitats actuals de la població a la que serveix. L'Agència Catalana de l'Aigua té un llistat de 35 actuacions prioritàries a les Comarques Gironines que s'haurien d'executar abans del 2027.

Una d'aquestes actuacions és a la depuradora del Ridaura. Un centre que va començar a operar als anys 80 pensada per una població que és pràcticament la meitat de la que hi ha ara. Un fet que suposa un greu problema pel seu funcionament.

Tres actuacions prioritàries

Davant d'aquesta situació la depuradora necessitat tres actuacions. Una primera és l'ampliació d'aquesta per dimensionar-la a la població actual i futura amb més capacitat de filtrar aigua.

Una segona és instal·lar mecanismes per disminuir les pudors que emet i finalment construir una tuberia que porti l'aigua ja depurada al mar enlloc de llançar-la al Ridaura com fins ara.

Al Baix Empordà l'actuació al Ridaura no és l'única. També hi ha previstes actuacions al sanajament de Gualta, la primera fase del canvi de col·lectors de sanejament de La Bisbal i la remodalació de la depuradora de Palamós.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient