Alliberen 500 tortuges de l'estany al Ter per recuperar l'espècie

Alliberen 500 tortuges de l'estany al Ter per recuperar l'espècie
Baix Empordà

Data: 03/10/2018

El Consorci del Ter ha alliberat 500 tortuges de l'estany criades en captivitat al riu 18 anys després de la seva pràctica desaparició. Es tracta d'una espècie autòctona que estava en risc d'extinció.

L'any 1995 es van capturar els deu últims exemplars al tram de Torroella de Montgrí i des del Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera s'ha estat treballant en la cria en captivitat per aconseguir recuperar les poblacions.

Segons recull l'ACN, ahir tècnics del Consorci del Ter van alliberar cinc exemplars en un tram del riu al seu pas per Bescanó i van explicar que enguany han nascut les primeres cries al Baix Ter i a l'estany de Banyoles, on anteriorment ja s'havien fet repoblacions amb exemplars nascuts en captivitat.

Tots els exemplars estan marcats amb un xip subcutani per poder-los identificar. Alguns, a més, també portaren radiotransmissors per fer-ne un seguiment i seguir ampliant informació.

L'objectiu del projecte és que hi hagi set zones al Ter on les tortugues puguin habitar-hi, un d'ells els aiguamolls del Baix Ter. El seu pressupost total és de 450.000 euros.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient