'Fundación Humana' recupera el 90% de la roba usada del Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 03/08/2022

L'entitat Humana ha apostat per la reutilització i el reciclatge com a l'eslògan que caracteritza la seva intenció de recuperar la màxima quantitat al Baix Empordà. Actualment, s'ha recuperat un 90% de la roba usada, n'ha recollit 75 tones en el primer semestre i evita l'emissió de 461 tones de CO2. 

El 90% de la roba usada recuperada al Baix Empordà té una segona vida via reutilització i reciclatge. La recollida selectiva i la gestió del residus tèxtils han permès recuperar 75 tones al Baix Empordà durant el primer semestre d'enguany per part d'Humana Fundación, l'equivalent a 306.000 peces de roba.La reutilització i el reciclatge són dos elements claus per a l'economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat . A més, aquesta gestió del residu ha evitat l'emissió de 461 tones de Co2.

Aquesta quantitat de tones ha significat un 14% més que el mateix període de l'any anterior, però com afirma Joan Carles Montes, portaveu de la Fundació Humana, 'encara queda molt de camí per recòrrer' però amb totes les donacions que els ciutadans aporten en dipositar la seva roba en contenidors de roba de segona ma habilitats a diferents espais dels municipis,  el ritme està siguent molt bo. 

Des de l'entitat Humana fan servir l'eslògan 'No hi ha peça més sostenible que la que ja està fabricada', per tant l'aposta per la reutilització continua essent el seu objectiu principal i el fet que existeixin cada vegada més aplicacións de venda de roba de segona ma i l'interés per aquesta moda sostenible, fa que de mica en mica hi hagi menys prejudicis sobre la reutilització i la compra d'aquestes peces de roba.

Finalment, des de l'entitat es convida a les persones a continuar reciclant la seva roba, ja que d'aquesta es fa una bona gestió, transparent, professional i amb l'objectiu de garantir una segona vida a moltíssima roba que segurament està en bon estat però que per falta de coneixements sol anar als abocadors on és soterrada o incinerada quan es podria haver aprofitat.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient