El Govern ampliarà la moratòria urbanística

El Govern ampliarà la moratòria urbanística
Baix Empordà

Data: 04/02/2019

El Govern ampliarà la moratòria urbanística de la Costa Brava i confia en que permeti desclassificar més terrenys urbanitzables que no pas redimensionar les promocions que s'hi estan projectant.

El Departament de Territori surt al pas del neguit dels ajuntaments sobre l'impacte real de la moratòria assegurant que s'ha impulsat amb arguments jurídics i tècnics sòlids i que permetrà estudiar molt bé cas per cas.

L'ampliació de la moratòria que s'aporovarà el 13 de febrer permetrà al Govern revisar projectes més enllà dels 500 metres respecte la línia de costa, i serà l'avantsala del Pla Director Urbanístic.

El Departament de Territori admet que hi ha la possibilitat d'haver d'afrontar indemnitzacions però s'avaluaran una a una prioritzant el criteri mediambiental.

La moratòria urbanística a la Costa Brava ha de permetre aturar la concessió de llicències durant un any per estudiar cada projecte i decidir si s'autoritza o no. Hi ha projectes pol·lèmics, però, que no es podran aturar perquè les obres ja s'estan executant o tenen tots els permisos. És el cas de la Pineda de'n Gori i Sa Riera Living, per posar dos exemples.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient