El Consell Comarcal impulsa la neteja de franges antiincendis als municipis

El Baix Empordà està a les portes de tancar un estiu que ha esquivat els incendis forestals, el foc més destacat va ser el de principis de juliol a Vilopriu amb 25 hectàrees cremades. Per prevenir que el foc arribi als nuclis de població o a les urbanitzacions s'han de fer franges de 25 metres netes de vegetació. En això hi treballa el Consell Comarcal del Baix Empordà que hi té destinada una brigada anual que durant 6 mesos es reforça amb una brigada dedicada exclusivament als desbrossaments.

Ja són una desena els municipis baixempordanesos que com Verges ara mateix, estan netejant aquestes franges antiincendis al voltant dels nuclis habitats. Unes 14 hectàrees que s'han netejat i segueixen fent-s'hi desbrossaments per prevenir que les flames arribin a les cases en cas d'incendi.

Aquest mes des del Consell impulsaran una nova roda de xerrades als ajuntaments amb els Bombers per informar de la necessitat de netejar aquestes franges, informar de qui n'ha d'assumir els costos i aconseguir les autoritzacions dels propietaris dels terrenys per poder actuar.

Després de redactar i aprovar els plànols de delimitació de tots els municipis de la comarca, s'han passat a fer els projectes d'execució i a fer els desbrossaments. El cost d'aquestes neteges l'assumeix el Departament d'interior de la Generalitat, la Diputació de Girona, els Ajuntaments i en alguns casos també els propietaris protegits.

Des del Consell Comarcal estan molt satisfets del resultat de la brigada forestal contractada per mig any mitjançant un pla d'ocupació i confirmen que es repetirà el 2019.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient