La Fundació Mascort presenta l'exposició "El mar a l'horitzó"

La Fundació Mascort presenta l'exposició "El mar a l'horitzó", una mostra oberta al públic amb més d’un centenar de làmines originals d’ocells i mamífers marins. Aquesta iniciativa s’emmarca en el compromís de col·laboració amb la Fundació Philippe Cousteau, una entitat que promou la cultura del mar, la conservació del medi ambient i la sostenibilitat, i que ben aviat obrirà la seva seu científica a l’Estartit.

La Casa Galibern, seu de la Fundació Mascort, ubicada a Torroella de Montgrí, té el plaer de presentar l'exposició "El mar a l'horitzó": una mostra amb més d'un centenar de làmines d'ocells i mamífers marins, i una selecció dedicada als ocells més bonics del món, dibuixades per il·lustradors científics reconeguts, que es podrà veure fins al 14 d'abril de 2024.

Així, amb més de 1.200 làmines que il·lustren les onze mil espècies d'ocells que hi ha el món, i que ha dut 20 anys de feina arribar a reproduir-les totes, els ornitòlegs Jordi Sargatal i Josep del Hoyo, han estat els encarregats de triar-ne un centenar per aquesta mostra oberta al públic.

Amb tot, a través d'aquesta iniciativa es vol destacar la importància d'aquestes espècies en els ecosistemes i abordar la necessitat crítica de conservació per garantir la supervivència del planeta.

Per exemple, els ocells marins com els albatros, les baldrigues i els petrells, són protagonistes essencials dels oceans, influint en la distribució i selecció natural dels peixos i altres organismes aquàtics.

Tot i les seves habilitats excepcionals en la pesca, s'enfronten a amenaces com la contaminació, les captures accidentals i la sobrepesca, subratllant la urgència de preservar-los per mantenir l'equilibri dels ecosistemes.

Pel que fa a mamífers marins, que inclouen balenes, dofins, foques i lleons marins, revelen adaptacions sorprenents per viure en el medi aquàtic.

Les seves característiques, com les aletes i els espiracles, els permeten submergir-se a grans profunditats. Malgrat les seves proeses, aquests animals es troben amenaçats per la pesca excessiva, la contaminació i la degradació dels hàbitats, per això es vol subratllar la importància crítica de la seva conservació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient