Els ADF fan tasques de prevenció amb un risc d'incendi forestal de nivell Alfa 2

Intervé: Francesc Cano, coordinador de l'ADF Gavarres Marítima

L'onada de calor d'aquesta setmana combinada amb la llarga sequera han situat el Baix Empordà al nivell Alfa 2 sobre tres de risc d'incendi forestal.

Els Agents de Defensa Forestal treballen patrullant, fent tasques d'informació, prevenció i conscienciació per evitar situacions que podrien desencadenar en un foc.

Compten amb dos tipus de dispositius de vigilància d'estiu. Els ADF Gavarres Marítima estan desplegats entre Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro, Calonge i Sant Antoni i Palamós. La Federació Gavarres, per la seva banda, opera amb un segon dispotiu subvencionat per la Diputació de Girona amb 11 persones contractades que treballen amb quatre vehicles: 2 patrullen per les Gavarres, un per l'Ardenya i un darrer al Massís del Montgrí. 

Els ADF han sumat més feina els darrers anys arran del creixement dels abocaments il·legals al bosc, que a banda de contaminar poden ser l'origen d'un incendi o actuar com a combustible en cas de foc. 

Diuen que la població local és, a grans trets, la que està més conscienciada sobre les bones pràctiques que cal seguir a bosc, normes senzilles per cuidar la pròpia salut i per preservar l'entorn.

En cas de detectar un foc o una columna de fum cal avisar al telèfon d'emergències 112, que és qui activa Bombers, Agents Rurals i ADF's per actuar contra l'incendi. Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient