Natura Sterna reclama mesures a la C-31 per reduir la mortalitat d'ocells

INTERVÉ: Jaume Ramot, Natura Sterna

Amb el desconfinament els vehicles han tornat a fer-se amb les carreteres i això està provocant que torni a augmentar la mortalitat d'ocells en trams com la variant C-31, que és un dels punts amb més problemes d'accidentalitat de fauna de la Vall d'Aro i la Costa Brava.

Natura Sterna reclama mesures correctores en dos punts de la C-31, concretament a l'altura de Santa Cristina d'Aro i de Calonge, on en els últims temps han mort més de 5 ducs i de 20 olives. Segons Sterna l'impacte que generen aquests punts de l'autovia és molt probable que provoqui l'extinció local dels rapinyaires nocturns de la Vall d'Aro.

L'associació naturalista també explica que durant el confinament no és que hagi augmentat el nombre d'aus a la zona, sinó que molta gent ha tingut temps per prendre atenció des de les finestres de casa.

El que sí que és cert és que la falta de moviment humà a pobles i ciutats ha portat al fet que s'hi acostin algunes espècies d'ocells que habitualment no sortien del seu habitat per por, així com d'altres mamífers com cabirols o famílies de senglars.

La situació d'emergència sanitària a ulls de biòlegs i naturalistes ha estat una prova pilot del que podria passar si la humanitat fos capaç de tenir un estil de vida no tan agressiu envers el medi natural.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient