Torroella de Montgrí i l'Estartit aspiren a revalidar el guardó Bandera Verda

Torroella de Montgrí i l'Estartit aspiren a revalidar el guardó Bandera Verda
Torroella de Montgrí i l'Estartit aspiren a revalidar el guardó Bandera Verda pel seu compromís amb el reciclatge de vidre.

Després d'un any, Torroella de Montgrí i l'Estartit tornen a participar en la campanya concurs d'Ecovidrio per poder tornar a revalidar la Bandera Verda.


Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre que s'encarrega de gestionar el reciclat de residus de vidre a Espanya. Aquest guardó que reparteix, reconeix els municipis turístics costaners més compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral. Aquest any rebran el distintiu uns 27 municipis catalans

L'any passat es van presentar 129 municipis, entre els quals Torroella de Montgrí i l'Estartit van quedar els primers dels catalans. Durant els mesos de juliol i agost, es van recollir un total de 180.620 kg d'envasos de vidre, un 13% més respecte al període de 2020.

"Un eix clau en la millora de l'índex de reciclatge és la informació als ciutadans i posar al seu abast mecanismes qu els ajudin a fer-ho bé" explica el primer tinent d'alcalde i regidor de serveis municipals i residus, Marc Calvet.

Ecovidrio a més, durà a terme una enquesta sobre les pràctiques sostenibles dels establiments d'hostaleria en matèria d'eficiència energètica, malbaratament d'aliments, estalvi d'aigua i gestionament de residus. Amb el total de resultats obtinguts s'elaborarà la primera edició d'un baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera a les nostres costes.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient