Palamós crea la campanya "Al mercat, zero plàstic" per sensibilitzar la cultura del peix

INTERVÉ: Miquel Ferres, Pescador i Xavier Lloveras, Regidor de Medi Ambient de Palamós

Palamós opta per impulsar iniciatives per intentar conscienciar a la ciutadania de la problemàtica ambiental que ocasiona l'ús dels plàstics. La campanya "Al mercat, zero plàstic" va iniciar el passat dissabte 14 i s'ha tornat a repetir aquest cap de setmana.

Les àrees de promoció econòmica i Medi Ambiental de l'Ajuntament de Palamós són les encarregades de desenvolupar i portar a terme aquesta iniciativa que principalment només era una idea. La col·laboració de la cooperativa palamosina La Mar de Dones també ha sigut essencial.

El projecte es basa a ubicar una carpa a l'accés del Mercat Municipal de Palamós i que serveixi com a punt informatiu per a educar, informar i sensibilitzar a la ciutadania en els valors que representa la cultura del peix.

Aquesta campanya també compta amb l'explicació de primera mà de dos pescadors palamosins sobre l'impacte dels plàstics al mar.

A través de la campanya i la carpa informativa s'ofereixen kits de reciclatge incloent bosses per a diferents utilitats, cubells per les deixalles orgàniques, així com bosses reutilitzables. De la mateixa manera també es fan recomanacions com l'ajuda que suposa portar una bossa de tela de casa en comptes d'agafar una de plàstic cada dia. 

En definitiva, Palamós segueix apostant per l'aportació de nous projectes i noves iniciatives que ajudin a la sostenibilitat del municipi i els seus habitants.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient