Els alcaldes faran front comú contra l'especulació urbanística a la Costa Brava

Baix Empordà
Begur

Data: 23/10/2018

Intervé: Joan Loureiro, alcalde de Begur

Els alcaldes dels municipis afectats pel boom de projectes urbanístics a la Costa Brava faran front comú contra l'especulació i teixiran un full de ruta conjunt. 

Properament es celebraran reunions de treball entre els batlles de poblacions com Begur, Palafrugell, Palamós, Pals o Cadaqués per buscar mesures de pressió conjuntes per presentar-les a la Generalitat, malgrat que cada municipi té casuístiques normatives diferents. 

En el cas de Begur, l'alerta ha saltat per la possible construcció de 260 habitatges al paratge d'Aiguafreda. L'ajuntament està afinant una nova normativa urbanística que tindrà en compte nous paràmetres i que es presentarà el mes vinent, i apunta que serà imprescindible parlar amb els propietaris dels terrenys per arribar  a acords sobre el tipus de construcció que s'aixecarà. 


Demanen la intervenció de la Generalitat

L'alcalde de Begur, Joan Loureiro, creu que hi ha un problema evident de "trinxament el territori" que s'ha de posar sobre la taula, però considera que és imprescindible que la Generalitat jugui un paper actiu en aquest assumpte. 

El batlle begurenc afegeix que sovint als governs locals els agradaria estar a l'altra banda de la taula davant d'una qüestió complexa com és la protecció del territori. Afegeix que malgrat haver de vetllar per preservar els drets adquirits de totes les parts i estar lligats de mans, el sorgiment de plataformes ecologistes com Salvem Aiguafreda ha servit per posar l'accent sobre els excessos urbanístics del territori que no han estat ben resolts.  

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Medi Ambient