Juli Fernández lamenta la manca d’acció en política d’habitatge del govern de Palafrugell

Juli Fernández lamenta la manca d’acció en política d’habitatge del govern de Palafrugell
Palafrugell

Data: 06/02/2019

El líder de la oposició a Palafrugell , Juli Fernández, lamenta la falta d’acció en polítiques d’habitatge al municipi per part del govern municipal, que formen ERC i CiU. En aquest sentit, el candidat a l'alcaldia va advertir en l’últim plenari de l’Ajuntament que la taula d’habitatge municipal no s’havia reunit des del mes de maig de 2018. Lamenta que davant d’aquesta interpel·lació ni l’alcalde ni cap dels seus regidors no va saber donar resposta a la pregunta de quan seria la pròxima convocatòria d’aquest organisme.

Les propostes de promoció de l’habitatge públic i social seran un dels eixos bàsics del projecte del candidat incloses en el programa Guanyem per Palafrugell: Horitzó 2030. “Aquesta és una mostra més de la incapacitat del govern per afrontar qüestions de màxima rellevància per a la ciutadania. En aquest cas sobre l’accés a l’habitatge, els habitatges ocupats de forma irregular o els habitatges vuits, per citar tres exemples que es corresponen amb el context del qual parlem”, analitza el candidat del CP-PSC.

Juli Fernández  recorda que la taula d’habitatge es va crear durant el seu mandat com alcalde amb la finalitat de ser una eina de participació i anàlisis a l’entorn dels diversos factors i preocupacions  que afecten al municipi en relació a l’habitatge. En aquesta taula hi estaven representats els patits polítics amb representació, tècnics i entitats. “Es fa més necessària que mai una política activa de promoció del l’habitatge públic per afavorir l’accés a un habitatge pels joves i els col·lectius més vulnerables. Cal buscar formules innovadores, d’usos compartits, cooperatives o rehabilitació habitatges buits i tancats”, proposa Juli Fernández .   

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient