Palamós va superar el 2018 les 5 mil tones de residus mitjançant la recollida selectiva

Palamós

Data: 12/03/2019

Palamós va generar durant l'any passat 2018, un total de 13.174,30 tones de residus. Una xifra que segueix marcant una tendència a l’alça, augmentant en un 2.65 % en relació a les dades de 2017.
 
Aquestes xifres han estat elaborades per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós en les quals es destaquen, que d'aquest global,  5.881,84 tones de residus han estat recollides de manera selectiva durant l’any 2018 en les diverses fraccions: vidre, envasos lleugers, orgànica, paper i cartó, deixalleria.
 
En aquesta comparativa es fixa que s’ha passat d’un augment del 42.76 % de l’any 2017, al  44,65 % de l’any passat, com a total del volum de residus recollits de forma selectiva.
 
El creixement s’ha mantingut o augmentat lleugerament en la majoria de les fraccions, però ha estat superior en la fracció cartó i paper i vidre. En concret la fracció paper i cartó s’ha incrementat un 30 % i el vidre un 12 %.
 
Aquest augment significatiu de la recollida selectiva representa també una disminució de l’entrada de residus al Centre de Tractament de Residus Municipals (CTRM), ubicat a Lloret de Mar i, per tant, una reducció de la despesa per al municipi en aquest concepte.
 
Nous contenidors
Cal destacar també que l’Àrea municipal de Medi Ambient ha previst enguany el canvi d'uns 200 contenidors de recollida selectiva de la fracció d'orgànica, que s'han previst adquirir a mitjans d'aquest any 2019.
 
Aquests contenidors estaran equipats amb una portella que només permet l'accés de les bosses habilitades per abocar aquesta fracció. L'adquisició dels nous contenidors compten amb l'aportació econòmica de 18 mil euros de l'Agència de Residus de Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient