Front dels Comuns de La Vall d'Aro contra l'autorització per extreure corall

Els Comuns de la Vall d'Aro han anunciat que presentaran mocions contra l'autorització de l'Estat per extreure corall de la Costa Brava. ICV de Castell-Platja d'Aro, Guíxols des del Carrer i Guanyarem Santa Cristina entraran els textos en els respectius plens ordinaris per tal que els ajuntaments prenguin part en el conflicte que enfronta la Generalitat  i grups ecologistes per una banda i el Govern Espanyol i el sector coraller per l'altra.

El 2017 la Generalitat va fixar una moratòria de 10 anys per extreure corall després de rebre un estudi científic que assegurava que el 90% del corall que hi ha a la costa catalana és molt vulnerable. El sector coraller va posar el crit al cel i va fer front comú amb el d'altres Comunitats Autònomes. El Govern Espanyol, aprofitant l'article 155 que ha suspès l'autonomia de Catalunya, ha concedit recentment 12 noves llicències per arrancar corall entre Begur i Arenys de Mar.

Les aigües interiors són competència de la Generalitat i les aigües exteriors de l'Estat. Normalment quan una administració autonòmica fixava una moratòria l'estatal l'extenia a les aigües adjacents, però en el cas català ha estat diferent.

La Generalitat i grups ecologistes temen que la decisió de l'Estat posi en risc la continuitat del corall a la costa catalana  i no entenen com s'ha fet cas omís a les recomanacions científiques.

Mobilització política i social

Mentrestant En Comú Podem, ICV, ERC i PDeCAT han presentat mocions al Congrés de Diputats i Senat i han portat el cas a instàncies europees per intentar revertir les autoritzacions. I una setantena d'organitzacions ecologistes, la UdG i centres d'investigació científica reclamen que es faci marxa enrere.  Els Comuns de la Vall d'Aro volen fer pinya amb aquestes iniciatives des del món municipal i per això presentaran mocions als plenaris.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient