Stop Macro Parc Eòlic Marí: "S'ha entrat en un procés demencial on van sorgint projectes"

Stop Macro Parc Eòlic Marí:
Baix Empordà

Data: 03/06/2022

L'Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí qualifica "d'il·legals" els projectes d'energies renovables del Golf de Roses. S'emparen en l'actual Pla d'Ordenació de l'Espai Marítim, que no contempla la implementació de plantes eòliques a la zona projectada. No obstant això, el Ministeri per la Transició Ecològica treballa en un nou Pla, que actualment està pendent d'aprovació. El document, en concret, emet una modificació en el tram comprès entre el Cap de Creus, el Golf de Roses i la Badia de Pals, i els qualifica "d'ús prioritari per a l'energia eòlica".

Amb el possible canvi planant sobre el litoral, Stop Macro Parc Eòlic Marí ja ha presentat al·legacions contra la nova normativa. A més, els seus membres apel·len a un estudi recent, elaborat per un equip de científics marins i geògrafs, "que recomana excloure i allunyar aquestes instal·lacions de les àrees protegides de la Mediterrània". De fet, el treball conclou que es produiria "un impacte negatiu sobre la biodiversitat marina i el paisatge".

Referent als tres projectes que ara sobrevolen la Costa Brava són, segons els seus detractors, fruit "d'un procés demencial". Així doncs, Stop Macro Parc Eòlic Marí exigeix una planificació a l'hora d'implementar les renovables al territori, amb la voluntat d'evitar la proliferació de projectes i fomentar l'autoconsum i la descentralització. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient