El Baix Empordà rep més de 200.000 euros per fomentar el reciclatge

Baix Empordà

Data: 07/02/2020

L'Agència Catalana de Residus finança les subvencions amb el cànon que paguen els ajuntaments per cada tona llançada a rebuig


L'Agència Catalana de Residus ha aprovat subvencions per valor de 2,5 milions d'euros per fomentar la recollida selectiva als municipis. D'aquests, 218.692 euros aniran al Baix Empordà.

La línia d'ajuts de l'organisme públic prové d'una convocatòria del 2019. Per una banda es destinen a la recollida selectiva de les diferents fraccions dels residus urbans i per altra a entitats sense ànim de lucre, centres educatius i empreses perquè millorin la recollida de la fracció orgànica.


Foment de l'orgànica, el reciclatge en pobles petits i estudis


La subvenció més gran se l'endur l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni per millorar la recollida de la fracció orgànica. L'Agència Catalana de Residus hi destinarà 116.671 euros. Pel mateix concepte La Bisbal rebrà 66.285 euros.

El Consell Comarcal del Baix Empordà rebrà 30.000 euros per fomentar el reciclatge en els municipis petits on té les competències de recollida selectiva.

Finalment Palafrugell rebrà 6.736 euros per diagnosticar la situació dels residus a la vila i fer plans d'actuació al respecte.
 

Els ajuntaments paguen 47 euros per tona no reciclada


Aquest paquet d'ajudes es finança amb el cànon que paguen els municipis per les escombraries que no es reciclen. Els ajuntaments han de pagar 47 euros per cada tona que s'envia a incinerar, o en el cas del Baix Empordà, a l'abocador de Solius i planta de triatge de Lloret de Mar. Com que el servei d'escombraries no pot ser deficitari si no es recicla i per tant augmenta aquest cànon, el sobrecost que representa es treu directament de la butxaca dels i les contribuents a través de la taxa d'escombraries.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient