Capitania Marítima sancionarà les embarcacions que participin en festes a cales

Capitania Marítima de Palamós anuncia que sancionaran les embarcacions que participin en festes en cales i espais marítims protegits de la Costa Brava. Tot això després de casos sonats de 'macrobotellons' com aquest de les imatges, que va tenir lloc a les cales d'en Massoni i Banyera de la Russa, entre Palafrugell i Mont-ras, i dins de l'Espai Natural Protegit de Cap Roig. 

En declaracions a Catalunya Ràdio, el Capità Marítim de Palamós José Ramón Trancón s'ha mostrat partidari a utilitzar la via mediambiental. Afirma que, més enllà de que aquestes festes puguin agradar més o menys a títol personal, hi ha normatives ja existents a les que agafar-se per sancionar, com les de contaminació acústica en zones protegides. 

D'aquesta manera assegura que compliran la petició del Parlament de Catalunya. El desembre passat la cambra va aprovar per unanimitat un text de Catalunya en Comú Podem en què s'insta al Govern a prendre mesures, conjuntament amb altres administracions implicades, per evitar que se celebrin festes a les platges i cales.

La concentració il·legal de la Banyera de la Russa va ser un dels episodis més mediàtics de l'estiu a la Costa Brava, després que els ecologistes de Salvem el Golfet ho denunciessin amb vídeos a les seves xarxes socials. Les imatges van transcendir fins a pràcticament tots els principals mitjans de comunicació generalista d'àmbit estatal. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient