Ambient hivernal

Baix Empordà

Data: 06/11/2017

La tardor ja és una realitat al carrer i després de setmanes d'una bonança excepcional finalment aquest cap de setmana ha arribat la fred, el vent i la pluja, fenòmens associats a una tardor que ha arribat ja entrat el mes de novembre.

Les previsions alertaven del canvi de temps i del descens de les temperatures i qui encara no havia fet el canvi d'armari aquest cap de setmana s'ha vist obligat a rebuscar entre calaixos la roba d'hivern, les jaquetes i les bufandes. Una roba d'abric que ens farà servei durant tota la setmana.

Dissabte va diluviar en alguns municipis del Baix Empordà acumulant quantitats importants d'aigua, entre altres indrets a l'Estartit on aquest mes de novembre s'ha registrat la temperatura de l'aigua del mar més alta dels darrers 45 anys, per sobre dels 20 graus. Aquest fet juntament amb l'orografia de muntanya de la zona, va provocar que es formessin dissabte tempestes afectant bàsicament la línia de la costa.

La humitat va persistir durant tot el cap de setmana i diumenge arribava la tramuntana. Aquest dilluns s'ha despertat serè però amb temperatures màximes només de 13 graus i ràfegues de vent que han accentuat durant tot el dia la sensació de fred hivernal. Hi ha una perturbació entre Còrsega i Sardenya i un anticicló a l'oest de Portugal que formen un passadís de mestral i tramuntana.

Es manté la fred
El vent afluixarà aquest dimarts però les temperatures es recuperaran ben poc. Setmana tranquila pel que fa a precipitacions però amb temperatures gairebé hivernals i les matinades fredes.

Als matins freds els seguiran migdies en què les temperatures no passaran ja dels quinze graus a la major part del país per tant encara que els mapes indiquin sol, podem reservar de moment les samarretes de màniga curta. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient