La manca de pescadors i usuaris genera una recuperació de l'entorn marítim

INTERVÉ: Fran Gómez, submarinista

La pandèmia i el confinament està deixant aspectes positius, com és el cas de la recuperació de l'entorn marítim, sobretot a les zones més properes als nuclis urbans. L'aigua de les platges està cada vegada més neta gràcies a la reducció en el trànsit de vaixells i d'usuaris.

Per altra banda el confinament ha generat una veda general a la pesca. La major part de la flota ha estat a port i això ha permès que es comencin a recuperar espècies al litoral i que d'altres s'hagin deixat veure prop de la platja, com en el cas de Sant Feliu de Guíxols, que ha tingut la visita de balenes, dofins, tonyines i taurons. Això ve atès que aquests animals marins que s'alimenten de peixos ara troben una gran pesca al costat de la costa. Abans els era perillós apropar-se.

Aquest mateix diumenge les càmeres de Televisió Costa Brava van poder captar un peix lluna.

Pel que fa al futur, i després dels canvis provocats pel confinament, ara s'encara el repte que en tornar a les platges i a pescar, la població sigui capaç de mantenir la riquesa mediambiental que s'ha anat recuperant durant aquests dos mesos. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient