1 any de l'aprovació del PDU: els ecologistes mantenen la lluita per preservar el litoral

Baix Empordà

Data: 31/01/2022

Les proclames d'entitats ecologistes no han cessat després d'un any de l'entrada en vigor del Pla Director Urbanístic (PDU) de revisió dels sòls no sostenibles del litoral gironí. La mesura, que va desclassificar 86 sectors amb un potencial d'edificació d'uns 12.000 immobles, va deixar al marge els planejaments de Palafrugell, Palamós, Castell-Platja d'Aro, Calonge i Castelló d'Empúries.

Sobrevolen ara en els cinc municipis empordanesos projectes d'urbanització com l'ampliació de la marina del Port d'Aro amb 270 nous amarratges i 340 habitatges o l'alçament de 12 xalets i dos edificis d'apartaments al paratge de la Fosca de Palamós.

Lluita oberta per preservar les pinedes a primera línia de mar
Resta també obert el front per preservar les pinedes ubicades a primera línia de mar. La federació Sos Costa Brava, en aquest sentit, ha quantificat en més de 60 zones en risc de desaparèixer sota el ciment d'uns 1.000 habitatges. En són una mostra els projectes a Mas d'en Llor a Tamariu, la Farella a Llançà o Montcal a les muntanyes de Begur. 

Insten als consistoris a modificar els seus planejaments urbanístics
Ara, els ecologistes emplacen als 22 ajuntaments del litoral de la Costa Brava a modificar els seus planejaments urbanístics i alhora, formar patrimoni públic de sol per adquirir les principals zones afectades.

L'entrada en vigor del Pla Director va suposar un abans i un després per frenar l'expansió urbanística al litoral. No obstant això, la maquinària no s'ha aturat i els ecologistes segueixen al peu del canó davant d'una situació que valoren "d'estratosfèrica".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient