Palamós reposa 230 arbres en l'àmbit de la plana de Castell

Palamós reposa 230 arbres en l'àmbit de la plana de Castell
Palamós

Data: 07/02/2020

Aquesta setmana s'ha iniciat el procés de reposició d'un total de 230 arbres de l'àmbit de la plana de Castell. Es tracta d'una part del total de 550 exemplars que es varen plantar entre els anys 2017 i 2018, dins el projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació d'aquest emblemàtic espai natural palamosí, però que per diversos motius no varen arrelar correctament i han mort.

Aquesta tasca la realitza una empresa especialitzada sota la supervisió de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós. Es tracta de la mateixa empresa que va ser l'adjudicatària del projecte de restauració, i que ara reposa aquests exemplars assumint-ne els costos.

Els exemplars que es planten són suros, pins i àlbers, una tipologia d'arbrat que permet consolidar les espècies que son autòctones d'aquest destacat espai natural de Palamós. Aquest procés de reposició es realitza ara a l'hivern, ja que és el període de l'any més adequat per a poder plantar aquests arbres, amb les temperatures més adequades per afavorir el seu correcte arrelament. 

A banda, el projecte de restauració d'aquest àmbit, també va permetre canalitzar tot un ampli sistema de reg, amb l'objectiu de garantir la irrigació  de tot l'arbrat d'aquest àmbit, que és bàsic principalment ara, durant els primers anys d'implantació d'aquests nous exemplars, així com en les èpoques més seques de l'any, amb molta escassetat de pluja. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient