Palafrugell aprova la construcció d'un hotel enmig de les protestes de SOS Costa Brava

Palafrugell

Data: 31/01/2024

El ple de Palafrugell ha aprovat la construcció d'un hotel de 66 habitacions a Aigua Xelida enmig de les protestes de SOS Costa Brava. El govern municipal, Junts i Vox voten a favor de la proposta al ple però Comuns i ERC s'hi han oposat.  

El ple de Palafrugell ha aprovat la construcció d'un hotel de 66 habitacions a Aigua Xelida enmig de les protestes de SOS Costa Brava. Els ecologistes han aplaudit les intervencions dels grups quan han anunciat que hi votaven en contra i han xiulat les intervencions d'aquells qui avalaven la proposta. El punt de l'ordre del dia ha rebut el vistiplau del govern municipal (PSC i Som Gent del Poble), Junts i Vox. Per contra, s'hi han oposat els Comuns i ERC.

L'alcalde, Juli Fernández, ha defensat que, negociant amb els promotors, han aconseguir reduir allò que permetia el planejament urbanístic, més de 150 habitacions. L'acord amb els promotors situa l'establiment en 66. SOS Costa Brava, però, defensa que s'ha de prohibir la construcció de l'hotel desclassificant el sol.

L'entitat ecologista va fer una crida a assistir a la sessió per mostrar el rebuig a l'aprovació de dos punts de l'ordre del dia vinculats a la construcció de l'hotel a Aigua Xelida. L'entitat acusa el govern municipal de permetre activament "especulació urbanística" en una costa ja de per si massificada.

Segons Fernández, si el sol es desclassifica i, per tant, s'hi prohibeix construir, l'Ajuntament es pot afrontar a haver de pagar indemnitzacions milionàries als propietaris dels terrenys. Per això, remarca que als llocs on no poden impedir que s'hi aixequin establiments hotelers sense contravenir la normativa, han apostat per negociar amb els promotors per aconseguir una "reducció" de l'edificació i millorar la integració paisatgística.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient