L'hidrogen, candidat a descarbonitzar el sector nàutic i pesquer

Palamós

Data: 02/12/2023

Descarbonitzar el sector nàutic i pesquer és una missió en la qual ja s'està treballant, és per això, que el Museu de la Pesca ha organitzat una jornada a l'Espai del Peix de Palamós, per tractar aquest tema, on l'hidrogen es posiciona com un dels possibles candidats amb més força.

L'Espai del Peix de Palamós ha acollit una jornada per a conèixer les possibilitats d'utilitzar l'hidrogen com energia per a descarbonitzar el sector nàutic i pesquer, la qual ha comptat amb la participació de diversos experts en l'aplicació d'aquest compost químic com a energia alternativa als combustibles fòssils.

Precisament, aquest projecte de construir una embarcació sostenible a Palamós, rep el nom d'"Aula Blava", i té com a objectiu ser un vaixell-escola que complementi l'oferta del Museu de la Pesca i de l'Espai del Peix i que permeti ensenyar el mar des del mar, amb el propòsit d'aportar coneixement i conscienciar la ciutadania sobre els valors de l'espai marí.

El projecte "Aula Blava" compta amb el finançament de 850.000 euros dels fons Next Generation, en el marc de l'actuació de cohesió entre destinacions, millora de l'eficiència energètica, que lidera el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, i es preveu que estigui en funcionament l'any 2025.

L'Organització d'aquesta jornada ha comptat amb la col·laboració del Barcelona Clúster Nàutic, i el suport de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Palamós, i de la Confraria de Pescadors de Palamós.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient