Palamós incorpora 200 nous contenidors per a la recollida selectiva de la matèria orgànica

Palamós incorpora 200 nous contenidors per a la recollida selectiva de la matèria orgànica
Palamós

Data: 27/09/2019

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós en coordinació amb l'empresa concessionària al municipi de la recollida d'escombraries i neteja viària, ha iniciat el procés de substitució dels contenidors de recollida de matèria orgànica, per 200 nous bujols que es distribuiran per tot el municipi.

Es tracta de bujols de color marró que incorporen una portella en la seva part superior per tal que només pugui entrar la bossa que contingui matèria orgànica, separada en origen a les llars dels ciutadans, i que està constituïda per restes de menjar i vegetals de mida petita, que poden ser recollides selectivament.

Aquest limitador d'entrada permet reduir doncs i de manera significativa el grau de residus impropis que de manera sovintejada els ciutadans barregen  amb l'orgànica, així com minimitzar l'impacte ambiental que té sobre el territori amb la generació de lixiviats, emissió de gasos, etc.

Prop de 1.300 tones de matèria orgànica a l'any
El procés d'aconseguir la qualitat de la matèria orgànica recollida, permet que aquesta pugui convertir-se en compost per a ser destinada a l'agricultura o la jardineria, retornant al sòl en forma de nutrients. Actualment la matèria orgànica esdevé la fracció més representativa de la producció de residus, amb un global de 1.300 tones recollides a l'any a Palamós. 


El cost dels 200 nous contenidors és d'uns 18.000 euros que assumeix íntegrament l’Agència Catalana de Residus (ACR). Es preveu que la distribució d'aquest bujols pels diversos barris del municipi es completi durant la primera quinzena d'octubre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient