Concentració contra la tala d'arbres d'una pineda de Calonge

Una trentena de persones es van concentrar a la plaça de l'Ajuntament de Calonge per protestar envers la tala d'arbres d'una pineda. Els veïns veuen amb mals ulls que es construeixi en una de les pinedes que és un dels pulmons naturals del municipi. Les obres suposen una destrucció molt gran del terreny i els ha sorprès que les obres comencessin d'un dia a l'altre. Els preocupa veure com es va reduint l'entorn natural de la zona i temen que la nova construcció s'acabi convertint en un bloc de pisos buits.

Davant d'aquesta preocupació, es van posar en contacte amb l'Ajuntament, que recalca que es tracta d'una propietat privada i que aquests compten amb tots els permisos per fer l'obra. És per això que des d'Associacions locals com la Junta d'Arbres s'ha reclamat una revisió del POUM, ja que creuen que no s'ajusten a la situació actual ni protegeixen el medi.

Durant la concentració, s'ha ressaltat la importància de l'activisme local a l'hora de plantar cara aquests nous projectes urbanístics. Són conscients que és molt difícil aconseguir aturar la nova construcció però, malgrat tot, avisen que intentaran frenar les obres i conscienciar a la població del perill que suposa la tela d'arbres. També agraeixen el suport de tots els veïns i la seva implicació.

Durant la concentració es van explicar els perjudicis que suposen una obra com aquesta tant en l'àmbit urbanístic, com també pel que fa a la vida de la fauna i la flora. També hi van participar membres de l'entitat Animal Rescue i membres del Sindicat d'Habitatge de Sant Feliu de Guíxols, que van denunciar la nova construcció com un exemple dels atacs del sistema capitalista cap a la població.

La tela de pinedes del litoral català és una de les grans preocupacions de diferents entitats. La seva destrucció suposa la pèrdua d'espais naturals a poblacions on la urbanització ha augmentat de manera considerable en els últims anys. És per això que els veïns reclamen que Calonge no pot perdre un dels espais naturals més importants del municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient